Extra's

E-nummers die u beter kunt vermijden

E-nummers of de stofnaam staan vermeld op de ingrediëntenlijst van het product waaraan ze zijn toegevoegd. Een groot aantal E-nummers staan voor stoffen die een natuurlijke oorsprong hebben. Bijvoorbeeld; bietenrood E162 ook wel betanine genaamd of E960- Stevia een natuurlijk zoetmiddel uit het Steviakruid. E-nummers zijn toevoegingen om het product te kleuren, smaak te geven, de houdbaarheid te beïnvloeden of om het productieproces te ondersteunen. Het zijn allemaal additieven die door de EU zijn toegelaten. Als u de stoffen en hun werkzaamheid kent, kunt u zelf beslissen of u ze toelaat in uw voeding. Om u daarbij te helpen de bijgaande lijsten. (zie ook nieuwsbrief no 11. - Kanker II, bld 12 en 13)

Download
Ziekte Evolutie tabel

U kunt hier de Ziekte Evolutie tabel raadplegen van Dr. Reckeweg raadplegen. Op deze tabel zijn zes fasen van ziek zijn terug te vinden. Deze fasen zijn onderverdeeld in drie groepen van twee (te zien aan de witte verticale scheidslijn). Als voorbeeld; een probleem in de meest linkse fase kan ontstaan omdat het lichaam probeert door verhoogde uitscheiding toxines (vuile stoffen) te lozen. In dit proces kan bijvoorbeeld een verhoogde talgklier afscheiding plaatsvinden. Lukt het lichaam het niet om op deze wijze voldoende afvalstoffen op te ruimen dan schuift het probleem op deze tabel naar rechts. De uitscheidingsfase wordt gevolgd door een ontstekingsfase. Er ontstaan puistjes die neigen naar ontsteking. Als het ontstekingsproces wordt onderdrukt vindt er een verschuiving plaats naar de derde kolom waarboven staat de Depositiefase. Zonder hulp van buitenaf zal het lichaam niet makkelijk deze negatieve ontwikkeling kunnen omkeren. Het negatieve proces gaat al “dieper” in het biologische systeem van het lichaam storen. Wat aanvankelijk begon met een verhoogde talgklierafscheiding werden in de derde fase puistjes en in de vierde acné. De toxines dringen van buiten naar binnenin de cel. Het lichaam roept al harder om hulp. Niet om onderdrukkende producten zoals een zalfje die de problemen van buitenaf nog verder naar binnen dringen. Het lichaam doet immers zijn best om de afvalstoffen kwijt te raken! Wordt ook in deze fase niet adequaat gehandeld, of zo u wilt behandeld, dan schuift het ziekte proces verderop naar rechts; de vijfde en zesde fase. De cel is nu zo ziek dat bij wordt belemmerd in zijn functie en kan degeneren tot kankercel of afsterft.

Zo kan de uiteindelijke problemen van het lichaam die ontstonden door het aanvankelijke uitscheidingsprobleem onomkeerbaar worden. Is men eenmaal in de matrix- of de cellulaire fase aangekomen, dan is het moeilijk om het lichaam te stimuleren tot herstel. Dat zal tijd en inzet van de patiënt kosten. Dan is er met een goede geneeskundige begeleiding en een grote therapie trouw van de patiënt toch nog veel mogelijk.. De weg van afglijden van links naar rechts op deze tabel moet worden omgekeerd. De tabel is een indicatieve lijst. Op de stappen die worden benoemd in dit voorbeeld zijn veel variaties mogelijk. Het hoeft niet horizontaal van links naar rechts te gaan. Dit kan ook diagonaal waarneembaar zijn. En evenzo is dit mogelijk in het herstelproces. Een belangrijke waarde van deze tabel is dat de ernst van het ziek zijn en de mogelijkheid tot herstel inzichtelijk is gemaakt. Beterschap!!

(zie ook nieuwsbrief no 11, Kanker II, bladzijde 8)

Download
Rotatieschema

Als u voor veel voedingsmiddelen allergisch of intolerant bent, kunt u deze niet allemaal uit uw dieet schrappen. Uw voeding zou dan te eenzijdig worden. U kunt in dit geval voedingsmiddelen roteren om er voor te zorgen dat u binnen 5 dagen niet hetzelfde eet. U mag wel binnen 1 dag hetzelfde voedingsmiddel gebruiken maar de eerst volgende 4 dagen niet meer. Hieronder is een voorbeeld gegeven van een rotatie schema. U kunt het schema aanpassen naar eigen smaak en behoefte als u er maar voor zorgt dat in elke kolom andere voedingsmiddelen staan. Als u 5 dagen volgens de kolommen gegeten heeft kunt u van voren af aan beginnen.

Download